BioMenü BIO CAMU CAMU kapszula 60 db
Nehéztüzérség a vírusok ellen: az egyik leggazdagabb természetes C-vitamin forrás, csípős, gyümölcsös íze miatt különleges ételízesítő. |
|
|
|
Elérhetőség: | Előrendelhető! Kérj értesítést! |
Várható szállítás: | 2025. március 05. |
Szállítási díj: | 1.190 Ft |
Leírás és Paraméterek
A dél-amerikai Amazonas régióból származó camu camu egy bokor, amely vadon végigfut az ártéri síkságon és rendkívül árvíz toleráns. A gyümölcs egy vöröses-bíbor bogyó, magas C-vitamin tartalommal. A camu camu bogyó számos egyéb antioxidánst és esszenciális antioxidánst tartalmaz. A camu camu bogyót az édességek ízesítésére szánt hagyományos étrendben – italokban és konzervekben – is használják, de magas tápanyagtartalma miatt egyre inkább táplálékkiegészítőként alkalmazzák. A legjobb minőség érdekében választott nyers camu camu bio bogyókat tiszta vízben tisztítják, szárítják, majd finomra őrlik.
A bogyókat szüretkor azonnal csónakokra rakják és lefagyasztják, hogy tápanyagait megőrizve jusson el a fogyasztókig. Gyümölcse több természetes formában előforduló C-vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon (100 g gyümölcsben kb. 2 g C-vitamin található). Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, jelentős mennyiségű aminosavat (szerin, valin és leucin), béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz. A C- vitaminon kívül aminosavakat, béta-karotint, rostokat, kalciumot, káliumot, foszfort és vasat is tartalmaz.
Adagolás, javasolt felhasználás: egy adag = 4 kapszula, 1 adag naponta.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva.
Összetevők: 100% bio camu camu (myrciaria dubia) por; kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz
Összetevők | 100 g termékben |
Energia | 1322 kJ/316 kcal |
Zsír | 2,4 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,9 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 1,0 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,4 g |
Szénhidrát | 57 g |
- amelyben cukor | 4,2 g |
Rost | 22 g |
Fehérje | 5,0 g |
Só | 0 g |
C-vitamin (Aszkorbinsav) | 5949 mg |