BioMenü BIO KAKAÓMASSZA tallér perui 125 g
Nassolás lelkiismeret-furdalás nélkül! Biominősítésű perui kakaómasszából készült tallér. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, önmagában is fogyasztható, de sütemények, desszertek, pékáruk készítéséhez, fagylaltokhoz is felhasználható. |
|
|
|
Elérhetőség: | Előrendelhető! Kérj értesítést! |
Várható szállítás: | 2025. március 05. |
Szállítási díj: | 1.190 Ft |
Leírás és Paraméterek
A több mint 300 hatóanyagot, köztük a fenil-, etil-amin- és szerotin-tartalmú kakaóbab a csokoládé előállításának alapja.
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaópaszta készítéséhez megőrlik, majd a pasztát megolvasztják, hogy a folyékonnyá váljék. A folyadékot lehűtik és lapkákká alakítják.
A kakaó antioxidánsokkal telített, tömege 50%-át alkotó három féle zsír nem káros a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). A kakaómassza nem csak a csokoládékészítés legfontosabb alapanyaga, hanem az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. A perui BioMenü Kakaómassza Tallér egy ízletes szupertáplálék.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Átlagos tápérték/100 g;
energia 2589 kJ/618 kcal;
zsír 53,3 g;
amiből telített zsírsav 32,5 g;
amiből egyszeresen telítetlen zsírsav 16,6 g;
amiből többszörösen telítetlen zsírsav 1,6 g;
szénhidrát 16,7 g;
amiből cukor 0,5 g;
rost 11,9 g;
fehérje (protein) 14,0 g;
só 0,1 g