BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJLISZT 125 g
Biominősítésű útifűmaghéjlisztet tartalmazó készítmény. Emésztésjavító, béltisztító, méregtelenítő és vércukorszint-stabilizáló hatású természetes rostforrás, fogyókúra kiegészítésére is ajánlott. |
|
|
|
Elérhetőség: | Előrendelhető! Kérj értesítést! |
Várható szállítás: | 2025. március 05. |
Szállítási díj: | 1.190 Ft |
Leírás és Paraméterek
Az útifűmaghéjliszt finomra őrölt, nagy vízmegkötő képességű rostkészítmény. Felhasználható kenyerek, pékáruk, sütemények állagának javítására, pudingok, zselék készítésére, sűríthetők vele főzelékek, levesek. A gluténmentes és paleo étrend egyik közkedvelt alapanyaga.
Az útifűmaghéj saját tömegének akár tízszeresét is magába szívja folyadékkal vegyülve, ezzel nemcsak a tészták állagát javítja, de az emésztésre is nagyon jó hatással van. Elhúzódó székrekedés, hasmenés megszüntetésére, az IBS tüneteinek csökkentésére különösen ajánlott, de fogyókúrázók számára is hasznos, mert eltelíti a gyomrot, hosszan tartó jóllakottságérzetet ad.
A BioMenü készítménye 100%-ban természetes, bio, vegán, gluténmentes, allergénmentes, mesterséges ízesítő-, színezék- és tartósítószer-mentes, GMO-mentes, BSE/TSE-mentes, nem besugárzott. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Zsírszegény, élelmi rostban gazdag, nátriummentes/sómentes.
Mikor ajánlott a BioMenü Bio Útifűmaghéjliszt?
gluténmentes, paleo étrend alapanyagaként
emésztési problémákra, IBS-re
elhúzódó székrekedésre, hasmenésre
diabétesz, inzulinrezisztencia esetén
magas vércukorszintre
magas koleszterinszintre
fogyókúra kiegészítésére
az étvágy csökkentésére
Összetevők: 100% biominősítésű útifűmaghéj (plantago ovata).
Tápérték 100 g készítményben:
Energia 931 kJ/222 kcal
Zsír 1,3 g
– amelyből telített zsírsav 0,2 g
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 0,4 g
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 0,6 g
Szénhidrát 16,4 g
– amelyből cukor 0,4 g
Rost 67,8 g
Fehérje (protein) 3,6 g
Só 0,3 g
Felhasználási javaslat:
A BioMenü Bio Útifűmaghéjliszt napi ajánlott adagja 5 gramm. Felhasználható önmagában vagy más lisztekhez keverve a tészták levegőssé tételére. Süteményeknél tojás kiváltására, krémek, pudingok készítésénél zselatin helyett. Tojás helyettesítéséhez 1 púpos teáskanál útifűmaghéjlisztet össze kell keverni kb. 50 ml vízzel, majd 15 percig állni hagyni. Sűrítéshez, sütéshez 1-2 kávéskanál mennyiség szükséges.