Solio tökmagolaj 200 ml
A hidegen sajtolt tökmagolaj tökéletes választás mind az egészségünk megőrzése szempontjából, mind a konyhában. Azt is mondhatnánk, amolyan kettő az egyben alapanyag: egyszerre ízletes és sokoldalúan felhasználható, mindemellett pedig nagyszerű hatóanyagainak köszönhetően élvezhetjük pozitív élettani és gyógyhatásait is. Természetesen mindezt adalék és vegyszermentesen, csak a tiszta növényi olaj erejével! A tökmagolaj legfontosabb egészségügyi előnyeiA hidegen préselt tökmagolaj bővelkedik esszenciális zsírokban, magas az E-vitamin tartalma, sok benne a cink, és a béta-karotin, amiből a szervezetünk A-vitamint képes előállítani. Egyébként béta-karotin tartalma jóval magasabb, mint a többi magolajé.
A tökmagolaj konyhai felhasználásA tökmagolajat hidegen, tehát ne hevítve használjuk, mert hosszabb ideig tartó melegítés hatására veszít értékes összetevőiből. Egyszóval inkább ízesítésünk vele, hiszen egyedülálló aromája különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Nagyon finom salátákra locsolva, vagy salátaöntetbe keverve, mint ahogy levesekhez is érdemes néhány cseppet adni belőle tálalás előtt. A grillezett és párolt zöldségeket is feldobja, mint ahogy a mártásokat és szószokat is. Érdemes kipróbálni friss kenyérrel tunkolva és pirítósra csepegtetve is, vagy akár szendvicskrémekbe keverve. Bármily meglepő, de jól illik reggeli joghurtokba és turmixokba is! |
|
Szerezhető hűségpontok: | 3 |
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2025. április 23. |
Szállítási díj: | 1.240 Ft |
Leírás és Paraméterek
Tápanyagtartalom100g termékben
Energia:
830 kcal
3400 kJ
Zsír:
100 g
- amelyből telített zsírsavak:
18 g
Szénhidrát:
0 g
- amelyből cukrok:
0 g
Fehérje:
0 g
Só:
0 g