BioMenü BIO KAKAÓBAB zúzott nyers perui 125 g
Az isteni szíverősítő! A minőségi csokoládé alapanyaga, a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere. |
|
Szerezhető hűségpontok: | 4 |
|
|
Elérhetőség: | Előrendelhető! Kérj értesítést! |
Várható szállítás: | 2025. április 16. |
Szállítási díj: | 1.240 Ft |
Leírás és Paraméterek
A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja.
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják, ezután pörkölik.
A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül.
A BioMenü Bio Kakóbab a cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának” is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban.
Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Átlagos tápérték/100 g;
energia 2487 kJ/594 kcal;
zsír 54,8 g;
amiből telített zsírsav 33,6 g;
amiből egyszeresen telítetlen zsírsav 17,0 g;
amiből többszörösen telítetlen zsírsav 1,8 g;
szénhidrát 4,4 g;
amiből cukor 1,0 g;
rost 21,1 g;
fehérje (protein) 12,7 g;
só 0,0 g