Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Menü

KurkumaX Red 200 ml

Ár:
3.216 Ft

Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt számos betegség megelőzésére és kiegészítő kezelésére alkalmazzák.
Kiegészítve a vörös gyümölcsök flavonoid tartalmával.

Főbb hatásterületek:
- ízületi gyulladások és reumás panaszok kezelése
- emésztési és gyomorpanaszok
- szív-, és érrendszer védelem
- cukorbetegség
- daganatos megbetegedések
- további területek, például Alzheimer kór, depresszió, menstruációs panaszok, stb.

Elérhetőség: Előrendelhető! Kérj értesítést!
Várható szállítás: 2025. március 05.
Szállítási díj: 1.190 Ft
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Összetevők: Flavin7 gyümölcs kivonat, szűrt-tisztított víz, flavin7 bioflavonoid complex (vörösszőlő mag-héj-, cirok mag-héj-, feketeszeder mag-héj-, feketecseresznye héj-, feketeribizli mag-héj-, pirosribizli mag-héj-, szilva héj-, almahéj szárított örleményei), szinezék: antocianidin (enocianin), édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Stevio-glikozid 95%, E 960, REB-A), kurkuma gyökér örlemény (Peru), Piper nigrum (feketebors kivonat), gyömbér gyökér örlemény.

Hatóanyag tartalom: kurkuma gyökér örlemény: 80 gr, feketebors kivonat: 160 mg, gyömbér gyökér örlemény: 160 mg, Flavin7 drogmix: 30 gr, stevia, antocianidin

A kurkumát elsősorban, mint fűszernövényt ismerjük.
A kurkuma(Curcuma longa) a gyömbérfélék családjába tartozó, Dél-Kelet -Ázsiai trópusi és szubtrópusi vidékein élő növény.
Évszázadok óta használják nem csak fűszerként, hanem gyógyító hatása miatt is.
Az indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, szer, de univerzális szerként is használják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzésre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre.

A kurkuma jótékony hatásai elsősorban olyan speciális polifenol vegyületeinek köszönhető, mint a kurkumin és annak származékai , valamint a kurkuminoidok.

KURKUMIN 
Legfontosabb hatóanyaga a kurkumin, amely a kurkuma meghatározó sárga színét adja, és egyben a polifenolok hatalmas csoportjának egyik tagja.
Amellett, hogy erős antioxidáns - vagyis megköti az egészséget károsító szabadgyököket - rendelkezik a polifenolokra illetve flavonaidokra jellemző általános egészségvédő tulajdonságokkal.
Terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.

Növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet.
A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert, képes kisöpörni a szabadgyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen.
Valószínűleg ezért alakult ki a tudósok körében az a nézet, mely szerint a test legerősebb gyógyító anyagaként tekintenek rá.
Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését. 

Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag.
Kiváló vízhajtó , ezért támogatja a vesék munkáját is.
Csökkenti a vér LDL koleszterin és a trigylcerid szintjét is.
A kurkuma hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést) is.

GYÖMBÉR
Egyes hagyományok szerint a gyömbér javítja a memóriát - a kínai tengerészek évezredek óta gyömbért rágcsálnak tengeribetegség ellen -, de nem hat a központi idegrendszerre, ezért nem okoz mellékhatásként fáradtságot, álmosságot. 
Így azok is alkalmazhatják, akik nagy odafigyelést és jó koncentrációs képességet igénylő tevékenységet végeznek (gépkocsivezetés).
Utazási betegségeket, rossz emésztéssel kapcsolatos tüneteket is gyógyítanak vele. Növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét. 
A növény hatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját.

FEKETE BORS
Javítja a vérkeringést, ezáltal növeli a szervek és szövetek oxigénellátását
Csökkenti az ízületi gyulladást
Segíti az emésztőrendszer működését, normalizálja a renyhe bélmozgást, szabályozza a bélgáz képződését
Csökkenti a belek görcsös állapotát, a gyomorégést és a hányingert
Enyhíti vagy meg is szünteti az idegi eredetű hasmenést
Pozitívan hat a pangó veseműködésre
A bors jelenléte az emésztőrendszerben elősegíti és fokozza a tápanyagok hatékonyabb felszívódását
Étvágygerjesztő hatású

FLAVONOIDOK
A vörös gyümölcsökben található polifenolos vegyületek, elsősorban flavonoidok jól kiegészítik a kurkuma előnyös tulajdonságait több fontos területen is, úgy mint:
- Antioxidáns hatás
- Immunrendszer támogatása
- Szív- és érrendszer védelem
- Csökkentik az oxidált LDL arányát
- Az erek falában a gyulladásos mediátorok felszabadulását csökkentik
- Csökkentik a szérum triglicerid szintjét. 
- Gátolják a thrombocita aktivációt, aggregációt, csökkentik a thrombus képződést. 
- Fokozzák az érfalak, endothelium stabilitását
- Vérnyomáscsökkentő hatás
- Gyulladáscsökkentő hatás
- Daganatellenes hatás
- Májvédelem
- Antivirális, antibakteriális hatás

Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyének, terhes kismamák és véralvadásgátlót szedők kérjék ki orvosuk véleményét!

Átlagos tápérték 100 ml-ben
Energiatartalom           160 KJ (38 kcal)
Fehérje (gr)                      0,8
Szénhidrát (gr)                 7,6
Cukor (gr)                        4,3
Zsír (gr)                            0,4
Telített zsírsav (gr)           0,0
Nátrium (gr)                  > 0,01

Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 
 
Felhasználási javaslat: 20-30 ml/nap, valamint igény és szükség szerint max. 50 ml/nap. 
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés