Termékek Menü
0
+36 (30) 251 8278
Max Berry - Mandula 100g Katt rá a felnagyításhoz

Max Berry - Mandula 100g

Ár:
820 Ft
Kiváló B1-, B2-, B6 és E-vitamin forrás. Jelentős mennyiségű káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. A mandula gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más vegyi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.
Várható szállítás: 2017. augusztus 22.

Leírás és Paraméterek

A rózsafélék családjába tartozó fa csonthéjas termése. Közeli rokona az őszi- és a sárgabarack. Őshazája nyugat-,közép- és kelet Ázsia, innen terjedt tovább Európába. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak.

Miért jó?

Csonthéjas termését megtörve hozzájutunk a barna héjú mandulához, mely antioxidánst tartalmaz és megvédi a magot az avasodástól, és a benne lévő olajat az elpárolgástól. Kiváló B1-, B2-, B6 és E-vitamin forrás. Jelentős mennyiségű káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. A mandula gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más vegyi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Mértékletes fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd.  

A mandula nem tartalmaz sikért, ezért jó alternatívát jelenthet a glutén érzékenyek számára.  A nyomelemek közül igen magas a vas, mangán és cink tartalma.

A tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Szabályozza a koleszterinszintet, erősíti a csontot, a fogakat. Megelőzi az izomgörcsöt, és a menstruációs fájdalmat is enyhíti. Kitűnő segítséget nyújt idegesség, szorongás, kimerültség és stressz idején, hatékonyan csökkenti az ingerlékenység, a depresszió, a türelmetlenség, a szellemi fáradtság tüneteit.

Összetevők: mandulabél

Ásványi anyagok, vitaminok: kálium, kálcium, magnézium, foszfor, vas, mangán, cink, B-, és E vitamin.

Fogyasztási javaslat: 

Magában, akár sózva, akár cukrozva vagy pirítva fogyasztható, de receptekben bármilyen dióféle vagy liszt is helyettesíthető vele. A mandulabél értékes belső héjával vagy anélkül egyaránt fogyasztható.

Az európai konyha inkább édességekhez használja, de készíthetünk belőle sós rágcsálnivalót, és remekül illik sokféle zöldséghez, gyümölcshöz és húsos ételhez. A marcipán alapanyaga, amelyhez az aroma kedvéért kevés keserűmandulát is kevernek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: bio, mandula, natur