DR Herz Fekete Fokhagyma 60 db kapszula doboz
A fekete fokhagyma nem egy különleges fajta, hanem természetesen fermentált fehér fokhagyma. Nem csak a szín változik az erjedés során, hanem az íze és az illata is. A jellegzetes kénvegyületek antioxidáns vegyületekké (flavonoidokká) alakulnak. Így elkerülhető a jellemzően intenzív fokhagyma szag, miközben a bioaktivitás nő. Aki nem akarja nélkülözni a rengeteg egészséges összetevőt a fokhagymában, de nem tudja az intenzív ízt és illatot, az talál tömény és egészséges alternatívát a fekete fokhagymában. Több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot - vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz. Fő hatóanyaga az erőteljes antibiotikus hatású allicin, amely emésztés közben az allináz enzim hatására keletkezik a növényben lévő allinból. |
|
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2025. április 04. |
Szállítási díj: | 1.240 Ft |
Leírás és Paraméterek
A fokhagyma sokoldalú egészségvédelme
A fokhagyma számos egészségügyi előnyéről ismert, beleértve a vérnyomás csökkentését, a baktériumok, vírusok és gombák elleni természetes védelmet, valamint az emésztés támogatását. Alkalmas lehet bélfertőtlenítésre és bélféregűzésre, emellett elősegítheti az epe- és májműködést.
A fekete fokhagyma aktív összetevői
A fekete fokhagyma különlegessége abban rejlik, hogy több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Ezek közé tartoznak a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek. Az allicin kiemelkedő szerepet játszik benne, mely az emésztés során az allináz enzim hatására keletkezik a növényben található allinból. Az allicin, mint erőteljes antimikrobiális hatású vegyület, támogatja a szervezet immunrendszerét és az egészséges működést.
Az S-allyl-cisztein jelentősége
Az S-allil-cisztein, a fekete fokhagyma kivonatának egyik fő hatóanyaga, tudományos kutatások szerint segíthet megóvni a sejteket a káros oxidatív stresszel szemben. Ez fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében, valamint támogathatja a szervezet természetes méregtelenítő mechanizmusait.
B1-vitamin, mint energiaforrás
A B1-vitamin, más néven tiamin, kulcsfontosságú az energia-anyagcsere folyamatokban. Segíti az étellel bevitt szénhidrátok energiává alakítását, ezáltal támogatva a szervezet napi működését. Ezenkívül a B1-vitamin elengedhetetlen az idegrendszer egészséges működéséhez, hozzájárulva mind a fizikai, mind a mentális teljesítőképesség fokozásához.
Összetevők: fekete fokhagyma gumó kivonat), (S-allil cisztein (0,3 %)), (40V/V% etanol: víz), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin), tömegnövelő szer (rizskeményítő), csomósodást gátló anyag (mikrokristályos cellulóz), kapszulahéj (hidroxipropilmetilcellulóz)
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban.
Hatóanyagok 1 kapszula NRV%*
Fekete fokhagyma gumó kivonat (10:1) 500mg **
-ebből S-allil cisztein (0,3%) 1,5mg **
B1-vitamin (Tiamin) 1,1mg 100
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
** Nincs megállapított mennyiség