Éden Prémium Quinoatészta kölessel - Szélesmetélt 200 g
Quinoalisztből lisztből készült kellemes ízű gluténmentes száraztészta kölesliszttel.
Glutén-és búzamentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják, emellett könnyen emészthető és sokoldalúan felhasználható. |
|
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2025. április 04. |
Szállítási díj: | 1.240 Ft |
Leírás és Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1702 kJ / 406 kcal |
Zsír | 4,9 g |
–Amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 72 g |
–Amelyből cukrok | 4,4 g |
Rost | 10 g |
Fehérje | 14 g |
Só | 0,01 g |
Tárolás: Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termékdióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb gabona. Rengeteg fontos vitamint tartalmaz: B-vitaminokat (B1, B2, B3), C-, E-vitamint és ß–karotint. Az ásványi anyagok közül különösen gazdag magnéziumban, kalciumban, vasban, káliumban, illetve foszforban és cinket is tartalmaz. Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok élelmi rosttal. Lúgosító hatással is bír. Zsírtartalma a gabonaféléknél nagyobb, főként telítetlen zsírsavakból tevődik össze.
Minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Igen figyelemreméltó a lizin, cisztin és metionin tartalma. Fehérjetartalma 13,3-15,2%. Összehasonlításul a rizs fehérjetartalma 7,4%, a búzáé pedig 11,7 %. Vegetáriánusoknak, vegánoknak különösen ajánlott, bátran helyettesíthetőek vele az állati fehérjék.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Vegán termék: glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.
Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Átlagos tápanyagtartalom: (/100g)
Energia: 1404,79kJ/333,58 Kcal
Szénhidrát: 62,02 g, melyből 1,08g cukor;
Fehérje: 14,31g
Zsír: 3,14g, melyből 0,57g telített zsírsavak;
Só: 0,03g