A lecitin fogyasztása elősegítheti a megfelelő zsíranyagcserét, májműködést, haj-bőr-köröm egészségét, valamint a normál koleszterinszint fenntartását.
Lecitin
A lecitin természetes anyag, fő alkotórészei a kolin és az inozitol, mindkettő a B-vitaminok családjába tartozik. Együtt elősegítik a zsírok és a koleszterin felhasználását a szervezetben, így csökkentik a koleszterin szintet. Emellett a lecitin javítja az agy emlékezőképességét, megkönnyíti az idegimpulzusok haladását. Tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot. Másik igen fontos hatása, hogy nagymértékben csökkenti vagy megszünteti az ízületi fájdalmakat. Rendszeres fogyasztása lehetővé teszi, hogy az ízületi bántalmakban szenvedők gond nélkül folytassanak olyan tevékenységet, amire egyébként fájdalmaik miatt képtelenek lennének. Enyhíti az időjárási frontok okozta tüneteket, egészséges színt ad a hajnak, és csökkenti a hajhullást. Segítségével megelőzhető az ekcéma kialakulása. A természetben fő forrása a szója, a tojássárgája és a marhamáj.
Adagolás:
napi 1 kapszulát vízzel egészben lenyelni.