Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Menü

Mushi Maitake

Ár:
5.760 Ft
Magas, 40%-os poliszacharid tartalmú Maitake vagy Bokrosgomba, (Grifola frondosa) kivonat, vegán kapszulahéjban.
A receptúra nem tartalmaz magnézium-sztearátot, valamint egyéb felesleges adalékanyagokat és színezékeket. Ráadásul a kapszulák 100%-ban allergén és GMO-mentesek, illetve a hivatalos HACCP-koncepció szerint készülnek.
Szerezhető hűségpontok: 6
Elérhetőség: Előrendelhető! Kérj értesítést!
Várható szállítás: 2025. április 22.
Szállítási díj: 1.240 Ft
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A maitake vagy bokrosgomba többnyire a tölgyet szereti, de más fákon is megtelepszik. Ha szemügyre vesszük, nem szorul magyarázatra a bokrosgomba elnevezés. A maitake szó pedig japánul „táncoló gombát” jelent, mely elnevezés onnan ered, hogy amikor megtalálták az erdőben, az emberek örömükben táncra perdültek. Lehet ugyan pusztán gasztronómiai célból fogyasztani, de a maitake gyógygomba is.

Vércukorszint

A cukorbetegség gyakori probléma, és a cukros üdítők, energiaitalok, édességek fogyasztása nem segít sokat a helyzeten. A maitake gomba viszont képes lehet segíteni a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében. Tajvani kutatók patkányokon tesztelték le a maitakét és az eredményeik alapján a gomba képes volt csökkenteni a vércukorszintet. A gombában található hatóanyagok segítik az inzulinreceptorok aktiválását, elősegítve a vércukorszint csökkenését.

Koleszterin

A vércukorszinten kívül a koleszterin is igen gyakori problémának mondható, mely sokak egészségét teszi tönkre. A magas koleszterinszint növeli az infarktus, agyvérzés kockázatát, melyek gyakoriak a halálozási okok között. A maitake gomba fogyasztása azonban némiképp javíthat a helyzeten, ugyanis segít csökkenteni a koleszterinszintet. Japán kutatók a maitake hatását vizsgálták a koleszterinszintre. A kísérlet egereken zajlott, melyeket 3 csoportra osztottak. Az egyik csoportot zsíros étrenden tartották, a másikat normálon, a harmadiknak pedig a zsíros ételek mellé szárított maitake gombát is adtak. A mérések alapján az a csoport amelyik gombát is evett, jóval alacsonyabb koleszterinszintet mutatott. A kutatók megvizsgálták a gomba hatásmechanizmusát is. A vizsgálataik alapján a maitake a koleszterin szintézisben szerepet játszó génekre van hatással; ˇvisszafogja” őket. Ezzel egyidőben a koleszterin szállításáért és eltávolításáért felelős géneket „békén hagyja”, ami által összességében csökken a koleszterinszint.

Rákellenes hatású lehet

A maitake a rák ellen is hatásos lehet. Egy a Jounal of Medicinal Food szaklapban publikált tanulmány szerint a maitake gombában található hatóanyagok segíthetnek a rákos sejtek elpusztításában. A tanulmány szerzői emberi mellrák sejteken tesztelték a maitake gombát. Azt találták, hogy a gomba hatóanyagai befolyásolták a sejtek génjeit, ezáltal a rákos sejtek működését is. A gomba azokra a génekre is hatott, serkentőleg, melyek a sejtpusztulásért, sejt ciklus leállásért, a sejtnövekedés akadályozásáért felelnek. Ezek rákos sejtek esetében azért kiemelkedően fontosak, mert általuk elpusztulhat vagy legalábbis lassabban növekedhet, terjedhet a daganat. A kutatók szerint a maitake hatásos lehet a rák és a kemoterápiás kezelés megelőzésében.

Termékenység

A policisztás ovárium szindróma sok nő számára okoz gondot. A betegek jelentős részét nem is diagnosztizálják, így sok esetben észrevétlen marad. A policisztás ovárium szindróma (PCOS) során a nők teste a normálisnál több férfi nemi hormont termel, mely pattanásokat, szőrnövekedést és kimaradó menstruációt okoz, valamint a teherbeesést is megnehezíti. Japán kutatók annak jártak utána, hogyan hat a maitake gomba a PCOS-ban szenvedő betegek állapotára. Egy 72 nő bevonásával zajló kísérlet eredményei alapján a 26 maitake gombával kezelt nőből 20-nál történt ovuláció. A kutatók szerint pusztán a gomba is képes beindítani az ovulációt, így természetes alternatívaként szolgál a gyógyszeres kezelés mellett.

Immunerősítő

A gombában található béta glükánok és poliszacharidok jó hatással lehetnek az immunrendszerre, illetve ezeknek köszönhető a gomba rákellenes hatása is. Kínai kutatók egereknek adtak maitake kivonatot és azt figyelték meg, hogy az egerek immunrendszere aktívabb lett, viszont nem volt nyoma gyulladásnak. A gomba hatóanyagai stimulálták a fagocitózist vagyis azt a folyamatot mely során egy immunsejt valamilyen a szervezet számára idegen anyagot bekebelez, tulajdonképpen felfal.
Allergia ellen

Íme néhány mód, ahogyan a maitake gomba hozzájárulhat az allergiás tünetek enyhítéséhez:

  1. Immunmoduláló hatás: A maitake gomba poliszacharidokat, például béta-glükánokat tartalmaz, amelyek segítenek szabályozni az immunrendszer működését. Ez az immunmoduláció hozzájárulhat az allergiás reakciók mérsékléséhez, mivel az immunrendszer kiegyensúlyozottabban reagálhat a külső ingerekre, például allergénekre.
  2. Gyulladáscsökkentés: Az allergiás reakciók gyakran gyulladással járnak, ami az allergia tüneteit okozza (például orrfolyás, tüsszögés, viszketés). A maitake kivonat gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek a gyulladás enyhítésében, így csökkentve az allergiás tüneteket.
  3. Hipoallergén hatás: Egyes kutatások szerint a maitake kivonat segíthet csökkenteni az IgE-szintet, ami kulcsfontosságú az allergiás reakciókban. Az IgE antitestek szerepet játszanak az allergiás reakciók kiváltásában, és ha ezek szintje csökken, az allergiás tünetek is enyhülhetnek.
  4. Általános immunerősítés: A maitake gomba erősíti az immunrendszert, ami segíthet abban, hogy a szervezet jobban védekezzen a környezeti hatásokkal szemben, beleértve az allergéneket is.

Míg a maitake gyógygomba jótékony hatású lehet az allergiák kezelésében, fontos megjegyezni, hogy az allergiás tünetek kezelésére alkalmazott természetes szerek hatékonysága egyénenként változó lehet, és mindig érdemes szakemberrel konzultálni a megfelelő kezelési mód kiválasztása érdekében.

Aktív hatóanyag tartalom 1 kapszulában:
Bokrosgomba (Grifola frondosa, Maitake) kivonat 250 mg
– poliszacharid tartalom min. 40%

Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, hidroxipropil-metilcellulóz, rizs kivonat, rizs maghéj, gumiarábikum (természetes stabilizátor),  napraforgóolaj, kolloid szilícium-dioxid (csomósodásgátló anyag).

26,76 g / 60 db 0,446 g-os kapszula

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A többi vásárlónknak ezekre is szükségük volt:

Előrendelhető! Kérj értesítést!
9.490 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
9.190 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
9.090 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
5.070 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
4.530 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
9.190 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
5.890 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
9.390 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
6.860 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
9.290 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
10.290 Ft
Előrendelhető! Kérj értesítést!
5.490 Ft

Keresés