Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Menü

Natur Tanya Fermentált laktáz enzim rágótabletta 60db

Ár:
2.890 Ft
Az általunk használt laktáz enzim, nem csupán egy laktáz enzim, hanem a világ egyik vezető (mikrotápanyag és élelmiszerenzim) alapanyaggyártójának, a DSM fejlesztésének eredménye, amely a franciaországi Seclinben kerül előállításra.
Elérhetőség: Előrendelhető! Kérj értesítést!
Várható szállítás: 2025. március 05.
Szállítási díj: 1.190 Ft
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A Tolerase® L nyomon követhető, megbízható gyártásból származó, minőségi alapanyag.  Ez az enzim készítmény Aspergillus oryzae gombából fermentált laktázt tartalmaz (beta-galaktozidáz).  Az enzim készítményt az Aspergillus niger mikroorganizmus merítéses fermentációjával készül. A laktázt kivonják a sejtkultúrából és számos szűrési eljárás során megtisztítják, majd granulálják, amely végül homogén lesz. A mikrogranulálási technológia a szilárd formájú készítmények gyártását könnyíti meg.

A laktáz enzim több forrásból is származhat, ezek közül néhány példa: 

  • baktérium (pl.: Bifidobaktériumok)
  • élesztő (pl.: Kluyveromyces lactis)
  • gomba (pl.: Aspergillus spp.- Aspergillus oryzae) 

Az azonos enzimspecifitás ellenére, a laktáz aktivitás optimális hőmérséklete és pH-ja változhat, forrástól függően. A kereskedelmi forgalomban kapható laktáz enzim két csoportba sorolható, attól függően, hogy savas vagy semleges körülmények között aktívak-e. 

Általában az élesztő által termelt enzimek SEMLEGESEK, a fonalas gomba eredetűek pedig igen SAVASAK. A semleges laktázok semleges pH-optimumúak, ezért jól alkalmazhatók a tejben lévő laktóz hidrolízisére. A savas közeg azonban az aktivitás gyors vesztéséhez vezet, ami korlátozza az élesztő általi enzim használatát. A tolerase® l laktáz enzim alacsony ph (savas közeg) melletti aktivitása miatt, különösen hatékonnyá teszi. a gyomor savas közegével szemben igencsak ellenálló, ezáltal könnyedén el tud jutni a vékonybélbe, ahol a laktóz emésztése történik.

Nettó tömeg: 15 g (60 db) 

Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva

Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Fontos megjegyezni, hogy a laktáz enzim igencsak hőérzékeny, 55-60 °C felett jelentősen csökkenhet az aktivitása, ezért fontos, hogy szobahőmérsékleten tároljuk (hűtést nem igényel), és véletlenül se oldjuk fel a készítményt forró teában vagy kávéban, hanem étkezést megelőzően közvetlenül alkalmazzuk. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
A termék 3 éves kortól alkalmazható. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék terhesség, és szoptatás időszakában történő alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával. A laktózintolerancia mértéke változhat, ezért javasolt szakembertől tanácsot kérni a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről.

Hatóanyag 1 napi adagban (1 rágótablettában)
Tolerase® L laktáz enzim 4500 FCCU* (18,4 mg)
*FCCU (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés