Szafi Reform Nyílgyökérliszt 500 g
A nyílgyökérliszt használatát szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére, valamint tésztákhoz, süteményekhez, pudingokhoz ajánljuk. Kiválóan alkalmas a búzaliszt és a kukoricakeményítő helyettesítésére is. | |
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. november 25. |
Szállítási díj: | 2.249 Ft |
Leírás és Paraméterek
A nyílgyökér termesztés 7000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.
Nevének eredete: A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították.
A Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér növény földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú, krém fehér) készül a finom szemcsés liszt.
A nyílgyökérliszt egy íztelen, fehér színű, porállagú (hintőpor jellegű) alapanyag.
Mire használható a nyílgyökér liszt?
A nyílgyökérliszt hasonlóan működik, mint a kukoricakeményítő, kiválóan alkalmas szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére. (Két teáskanál nyílgyökérliszt felel megy egy evőkanál kukoricakeményítőnek).
A nyílgyökérliszt továbbá kiválóan alkalmas a búzaliszt helyettesítésére is, így nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk, kekszek, muffinok készíthetőek a nyílgyökér lisztből. (kb. 1 teásknaál nyílgyökér liszt = 1 evőkanál búzaliszttel)
Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka keményítővel?
A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint például alamaecet, citromlé, ellenben a tápióka keményítővel. Ezért bizonyos gyümölcsös szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a tápióka keményítő.
A nyílgyökérlisztből készült paleo kenyerek, pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak, ellenben a tápióka keményítővel, aminek fagyasztás után megváltozik az állaga.
Átlagos tápérték | |
100g termékben | |
Energia | |
1481 kJ (348 kcal) | |
Zsír | |
0 g | |
- amelyből telített zsírsavak | |
0 g | |
Szénhidrát | |
86,9 g | |
- amelyből cukrok | |
0,1 g | |
Rost | |
0 g | |
Fehérje | |
0,2 g | |
Só | |
0,07 g |